B2B
Granero zaprasza do współpracy firmy z sektora spożywczego zainteresowane produkowanym u nas asortymentem.
Nasza płatkarnia specjalizuje się w produkcji najwyższej jakości płatków ryżowych, jęczmiennych, jaglanych i gryczanych otrzymywanych metodą tradycyjnego płatkowania. Jako jedyna płatkarnia oferujemy również produkcję płatków typu INSTANT: żytnich, jęczmiennych, owsianych, pszennych, ryżowych, gryczanych, jaglanych i kukurydzianych (metodą nieekstrudowaną). Płatki typu instant nie wymagają już żadnej obróbki termicznej- są gotowe do bezpośredniego spożywania. Charakteryzują się chrupkością i delikatnością. Płatki te mogą stanowić osobny- gotowy produkt jak i również półprodukt do produkcji wysokiej jakości müsli.
Poszukują Państwo innych płatków, które nie są wymienione powyżej? Prosimy o KONTAKT. Dołożymy wszelkich starań by sprostać Państwa oczekiwaniom.
Drugą gałęzią firmy Granero jest innowacyjna technologia produkcji ryżu instant, kaszy gryczanej instant, kaszy jęczmiennej instant oraz kaszy jaglanej instant metodą nieekstradowaną, czyli z całego ziarna. Dzięki opracowanej technologii ryż instant jak i kasze instant zachowują swoje wszystkie wartości odżywcze i walory smakowe!
Zapraszamy do kontaktu w celu uzyskania bliższych informacji o naszych produktach: biuro@granero.com.pl
Kasza gryczana INSTANT
Kasza gryczana instant- to pierwsza na rynku kasza gryczana niewymagająca gotowania. Kasza gotowa jest po 5-7 minutach od momentu zalania gorącą wodą. Otrzymywana jest z całego ziarna gryki poprzez poddanie go specjalnej obróbce termicznej. W przeciwieństwie do innych produktów tego typu dostępnych w innych państwach, kasza gryczana instant Granero nie jest otrzymywana metodą ekstruzji. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne aromaty. Kasza gryczana Instant Granero może stanowić doskonały składnik produktów i dań dla diety bezglutenowej.
Kasza jęczmienna INSTANT
Kasza jęczmienna instant- to pierwsza na rynku kasza jęczmienna niewymagająca gotowania. Kasza gotowa jest po 5-7 minutach od momentu zalania gorącą wodą. Otrzymywana jest z całego ziarna kaszy jęczmiennej perłowej poprzez poddanie go specjalnej obróbce termicznej. W przeciwieństwie do innych produktów tego typu dostępnych w innych państwach, kasza jęczmienna instant Granero nie jest otrzymywana metodą ekstruzji. W procesie produkcji nie zostały użyte żadne aromaty. Kasza jęczmienna Instant Granero może stanowić doskonały składnik produktów i dań dla diety pobudzającej perystatykę jelit.
Ryż INSTANT
Ryż instant- to pierwszy na rynku ryż niewymagający gotowania. Ryż gotowy jest po 5-7 minutach od momentu zalania gorącą wodą. Otrzymywany jest z całego ziarna ryżu poprzez poddanie go specjalnej obróbce termicznej. W przeciwieńśtwie do innych produktów tego typu dostępnych w innych państwach, ryż instant Granero nie jest otrzymywany metodą ekstruzji. W procesie produkcyji nie zostały użyte żadne armoaty. Ryż Instant Granero może stanowić doskonały składnik poroduktów i dań dla diety bezglutenowej.
Kasza jaglana INSTANT
Kasza jaglana instant- to pierwsza na rynku kasza jaglana niewymagająca gotowania. Kasza gotowa jest po 5-7 minutach od momentu zalania gorącą wodą. Otrzymywana jest z całego łuskanego ziarna prosa poprzez poddanie go specjalnej obróbce termicznej. Kasza jaglana instant Granero nie jest otrzymywana metodą ekstruzji. W procesie nie zostały użyte żadne aromaty. Kasza jaglana Instant Granero może stanowić doskonały składnik produktów i dań dla diety bezglutenowej. Kasza jaglana ze względu na swój zasadowy charakter jest idealnym składnikiem również produktów i dań przeznaczonych do odkwaszania organizmu.
Płatki jęczmienne Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki jęczmienne bogate są w błonnik, fosfor, żelazo, wapń, potas, magnes i witaminy z grupy B. Znane są ich właściwości antywirusowe i antynowotworowe, ale poprawiają także perystaltykę jelit. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki pszenne Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki pszenne są tak jak pszenica, bogatym źródeł białka, błonnika i witamin z grupy B. Charakteryzują się także dużą zawartością żelaza, magnezu, fosforu, cynku i manganu. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki owsiane Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki owsiane są bogatym źródłem witamin E, PP, B1, B6 a także magnezu, selenu, błonnika, cynku, wapnia oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki żytnie Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki żytnie są bogatym źródłem: żelaza, magnezu, potasu, wapnia, sodu, manganu, kobaltu, miedzi, cynku, chromu, fosforu, jodu, fluoru, boru a także witamin z grupy B i witaminy E. Mają właściwości antynowotworowe. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki ryżowe Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Doskonałe jako składnik diety bezglutenowej. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki z ryżu naturalnego Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki z ryżu naturalnego typu Premium są doskonałym składnikiem diety bezglutenowej. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki kukurydziane Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Jest to zupełnie inny typ płatków kukurydzanych niż te które dostępne są u nas na rynku, gdyż nasze płatki otrzymuje się poprzez zwalcowanie ziarna. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki kukurydziane typu Premium są doskonałym składnikiem diety bezglutenowej. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki gryczane Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Płatki gryczane typu Premium są doskonałym składnikiem diety bezglutenowej. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki jaglane Premium
Płatki z linii PREMIUM otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem- mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu, że je opiekamy zyskują przepyszny smak. Są to płatki otrzymywane metodą nieekstrudowaną. Doskonałe jako składnik diety bezglutenowej oraz diety odkwaszającej organizm. Dostępne w różnych wariantach: bez żadnych dodatków oraz z dodatkami jakie klient sobie zażyczy (ze słodem, cukrem, miodem itd.)
Płatki gryczane
Płatki gryczane otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna gryki. Mogą stanowić zarówno produkt końcowy jako składnik musli, ale mogą być także półproduktem do wielu rodzaju potraw i dań- zarówno jako komponent smakowy jak i zagęszczający. Doskonałe jako składnik diety bezglutenowej
Płatki jaglane
Płatki jaglane otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna prosa. Mogą stanowić zarówno produkt końcowy jako składnik musli, ale mogą być także półproduktem do wielu rodzaju potraw i dań- zarówno jako komponent smakowy jak i zagęszczający. Płatki jaglane znane są ze swych zdrowotnych właściwości. Doskonałe jako składnik diety bezglutenowej
W naszej ofercie znajdują się także ...
Płatki tradycyjne z ziarna ryżu długoziarnistego białego (cienkie i zwyczajne) oraz jęczmienne. Spośród płatków ryżowych do zaoferowania mamy płatki z ryżu białego długoziarnistego (cienkie i grube), płatki cienkie z ryżu paraboiled oraz płatki cienkie z ryżu naturalnego. W naszej ofercie znajduje się także instanizacja ryżu naturalnego. Jeśli poszukują Państo wysokiej jakości płatków z innych ziaren- prosimy o kontakt. Nasz park maszynowy ma szeroki zakres możliwości produkcyjnych. Zapraszamy do kontaktu: biuro@granero.com.pl